Projecten

De Voedingsjuf is ook in te zetten voor de ontwikkeling en uitvoering van diverse projecten.

Smaaklessen

Workshops Smaaklessen

Voor het team Smaaklessen van Wageningen University & research heb ik diverse workshops ontwikkeld om het werken met Smaaklessen en geven van voedseleducatie op scholen en binnen de kinderopvang in Nederland te bevorderen.
Er zijn workshops beschikbaar voor intermediairs (GGD, JOGG, buurtsportcoaches, ed.), het onderwijs en de kinderopvang.

Ik ben tevens workshopleider voor het team Smaaklessen en EU-schoolfruit. De workshops worden zowel online als fysiek aangeboden.
Meer informatie én de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven, vind je hier.

In 2022 heb ik een themahandleiding voor een Kookleskist ontwikkeld. Zodra deze verkrijgbaar is, zal ik de link hier plaatsen.

Gezonde voeding in jouw keuken

Positieve Gezondheid in de wijk

Binnen de werkwijze van Positieve Gezondheid in de wijk, vanuit het gezondheidsbeleid van gemeente Delft. Ontwikkelde ik in 2021 de train de trainer Gezonde voeding in jouw keuken. Dit in samenwerking met een wijkbewoner, Delft voor Elkaar en GGD Haaglanden. Ook het uitvoeren van de training viel onder mijn taken.
Ik ontwikkelde voor deze training een handleiding en een werkboek.

Tijdens de train de trainer leren wijkbewoners om zelf workshops te geven aan buurtgenoten. Dit zodat ‘Gezond eten’ zich als een olievlek door de wijk verspreidt.

In de wijkkrant Buitenhof Bruist is een leuk artikel geplaatst over deze training. Je leest het artikel op de pagina In de media.

Momenteel ben ik, in opdracht van de Gemeente Delft, bezig met het ontwikkelen van een vervolg op deze train de trainer. Dit met als thema: Gezond en goedkoop koken.

Sinds een paar jaar werken wij heel fijn samen met Niky. Ze denkt niet alleen inhoudelijk met verschillende opdrachten mee, maar geeft voor Smaaklessen ook gastlessen en workshops. Ze maakt een mooie combinatie tussen haar ervaringen in de praktijk en de theorie. Wij zijn heel tevreden over haar inzet en de professionaliteit. Met haar didactische én voedingskennis sluit haar deskundigheid goed aan bij ons team.

Els van Coeverden – Projectleider Team Smaaklessen – Wageningen University & Research