Primair onderwijs

Je hoort de laatste tijd steeds meer over het belang van voedseleducatie. Kinderen die gezond en fit zijn, zitten lekkerder in hun vel en leren en presteren beter. Zou het niet fantastisch zijn wanneer je de leerlingen niet alleen qua mogelijkheden alle kansen kunt bieden, maar er ook aan kunt bijdragen dat ze vitaal genoeg zijn om hun potentie, nu of op latere leeftijd, waar te maken?

Maar waar ga je beginnen?

De Voedingsjuf

Als Voedingsjuf kan ik scholen hierbij helpen. Ik kan bijvoorbeeld samen met de school kijken naar het beleid rondom voeding. Wat nemen kinderen nu eigenlijk mee naar school als tussendoortje of lunch en in hoeverre draagt dit bij aan het gezond opgroeien én, niet onbelangrijk, het goed kunnen leren en concentreren op school? Kunnen we daar misschien afspraken over maken en hoe implementeren we dat binnen de school én vooral: hoe nemen we de ouders hierin mee?

Dit en met vele andere voedingsgerelateerde vragen kan ik jullie als school helpen.

Gastlessen

Als doorgewinterd onderwijsprofessional, kan ik gastlessen geven in alle groepen, van jong tot oud. Dit kunnen lessen zijn waar wordt ingegaan op de theorie; welke voeding heb je nodig om te groeien? Belevingslessen, waarbij kinderen gaan voelen, ruiken en proeven of bv. lessen om voedselverspilling tegen te gaan.
Ik maak hierbij gebruik van erkende lesmaterialen. Hierdoor sluiten de gekozen thema’s aan bij diverse kerndoelen (SLO) voor het primair onderwijs.

Aansluiting andere onderwijsprogramma’s

Als Voedingsjuf werk ik graag samen met de Gezonde School. Dit wanneer scholen aan de slag willen gaan met het themacertificaat ‘Voeding’. Lees hier meer over de mogelijkheden.
Ook is De Voedingsjuf inzetbaar voor gastlessen vanuit de Subsidie Jong Leren eten.

Kennismaken?

Bovenstaande is een greep uit de diverse mogelijkheden die ik bied. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met mij op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

“Niky is een vriendelijke gastdocent die moeiteloos schakelt tussen kinderen uit de onder- en bovenbouw. Het is mooi om te zien hoe zij in deze rol haar ervaring als leerkracht combineert met haar grote passie voor gezonde voeding. Niky is bovendien hands-on en denkt goed mee in de voorbereiding. Tijdens de lessen improviseert zij makkelijk en sluit op een natuurlijke manier aan bij de werkwijze van de school.”

Maartje Corsten, medewerker De La Reyschool – Den Haag