Gezonde school

Gezonde school

Je bent als school hartstikke enthousiast en gemotiveerd om het traject van de ‘Gezonde school; themacertificaat voeding’ op te starten. Je stelt een Gezonde School coördinator aan en hebt de eerste gesprekken met de Gezonde School Adviseur achter de rug.
Het schoolfruit komt binnen, je hangt leuke posters op, maar wie moet nou die voorlichting gaan geven? En dat beleid uitschrijven is ook nog wel een dingetje.

Herken je dit? Je bent niet de enige school die hier tegenaan loopt.
Er is mogelijk onvoldoende tijd, onvoldoende expertise en/of nog onvoldoende draagvlak. Zou het niet fijn zijn als je onderdelen van dit traject uit kunt besteden? De Voedingsjuf kan je hierbij helpen.

Wat kan De Voedingsjuf voor jouw school betekenen?

  • Scholen helpen met het maken van een meerjarenplan/stappenplan gekoppeld aan de gestelde schooldoelen.
  • Het geven van voorlichting aan het schoolteam; een gemotiveerd team is belangrijk voor het succes van de Gezonde School aanpak.
  • Het geven van voorlichting aan de ouders.
  • Het geven van gastlessen in verschillende leeftijdsgroepen.
  • Deelnemen aan de gesprekken met de Gezonde School coördinator en evt. de Gezonde School adviseur om e.e.a. zo goed mogelijk af te stemmen.
  • De de school ondersteunen bij de communicatie naar ouders.
  • Meedenken bij het schrijven van het beleidsplan voeding.

Met bovenstaande opties en mogelijkheden kunnen we het aanbod van de Gezonde School op een goede manier implementeren.

Kosten

Informatie over de kosten en mogelijke subsidies kunt u hier vinden.

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact met mij opnemen.

“Niky is een vriendelijke gastdocent die moeiteloos schakelt tussen kinderen uit de onder- en bovenbouw. Het is mooi om te zien hoe zij in deze rol haar ervaring als leerkracht combineert met haar grote passie voor gezonde voeding. Niky is bovendien hands-on en denkt goed mee in de voorbereiding. Tijdens de lessen improviseert zij makkelijk en sluit op een natuurlijke manier aan bij de werkwijze van de school.”

Maartje Corsten, medewerker De La Reyschool – Den Haag