Gezonde school

Gezonde school

Je bent als school hartstikke enthousiast en gemotiveerd om het traject van de ‘Gezonde school; themacertificaat voeding’ op te starten. Je stelt een Gezonde School coördinator aan en hebt de eerste gesprekken met de Gezonde School Adviseur achter de rug.
Het schoolfruit komt binnen, je hangt leuke posters op, maar wie kan nu die voorlichting aan de ouders gaan geven? En hoe krijg ik het team zover dat ze ook het belang van gezonde voeding voor de leerlingen inzien?

Herken je dit? Je bent niet de enige school die hier tegenaan loopt.
Er is mogelijk onvoldoende tijd, onvoldoende expertise en/of nog onvoldoende draagvlak. Zou het niet fijn zijn als je onderdelen van dit traject uit kunt besteden? De Voedingsjuf kan je hierbij helpen. Samen met de Gezonde Schooladviseur van jouw school, bespreken we welke taken ik kan overpakken om jullie te ontlasten of op weg te helpen.

Wat kan De Voedingsjuf voor jouw school betekenen?

  • Het geven van voorlichting over gezonde voeding en/of het implementeren van voedseleducatie aan het schoolteam; een gemotiveerd team is belangrijk voor het succes van de Gezonde School aanpak.
  • Het geven van voorlichting, een ouderavond of een themabijeenkomst over gezonde voeding aan de ouders.
  • Het geven van gastlessen/voedseleducatie aan verschillende leeftijdsgroepen.
  • De de school ondersteunen bij de communicatie naar ouders. Dit bv. door het schrijven van stukjes voor in de nieuwsbrief of het vertalen van het voedingsbeleid in een handige lijst met gemaakte afspraken, ondersteund door weetjes over voeding.
  • Meedenken bij het schrijven van het beleidsplan voeding.

Met bovenstaande opties en mogelijkheden kunnen we het beleid gezonde voeding, samen met de Gezonde School Adviseur, op een goede manier implementeren. Het behalen en behouden van het themacertificaat ‘voeding’ wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Kosten

Informatie over de kosten en mogelijke subsidies kunt u hier vinden.

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact met mij opnemen.

Met informatie over de Gezonde School vindt u hier.

“Niky is een vriendelijke gastdocent die moeiteloos schakelt tussen kinderen uit de onder- en bovenbouw. Het is mooi om te zien hoe zij in deze rol haar ervaring als leerkracht combineert met haar grote passie voor gezonde voeding. Niky is bovendien hands-on en denkt goed mee in de voorbereiding. Tijdens de lessen improviseert zij makkelijk en sluit op een natuurlijke manier aan bij de werkwijze van de school.”

Maartje Corsten, medewerker De La Reyschool – Den Haag