Gezondheidsfestival Delft

Gezondheidsfestival Delft

Na een succesvolle eerste editie in 2022 vindt deze zomer in Delft opnieuw het Gezondheidsfestival plaats. Het festival strijkt op zaterdag 17 juni neer op de Markt en op zondag 18 juni in het Poptapark. Het doel van het Gezondheidsfestival is om Delftenaren zich bewust te maken van hun eigen gezondheid.

De Voedingsjuf is ook dit jaar weer aanwezig. Dit samen met een aantal wijkverbinders die zijn getraind voor het geven van de workshop ‘Gezonde voeding in jouw keuken‘. Meer informatie hierover leest u op de pagina Projecten.
Het festival duurt beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze middag kunt u ons vinden bij het thema Gezond eten en drinken. U kunt hier op speelse wijze aan de slag met het inschatten van de hoeveelheid suiker in diverse voedingsmiddelen. Dit d.m.v. het stapelen van suikerklontjes.
Ook kunt u leren hoe u kunt uitrekenen hoeveel suiker er in een product zit d.m.v. het lezen van het etiket en praten we met u over verschillende alternatieven.

gezonde voeding in jouw keuken

Positieve Gezondheid in de wijk

Naast Niky (De Voedingsjuf) zijn in deze stand vrijwilligers en wijkverbinders aanwezig vanuit de interventie ‘Positieve gezondheid in de wijk‘. Een interventie die momenteel draait in de wijken Voorhof/Buitenhof te Delft. Deze bewoners hebben de training ‘Gezonde voeding in jouw keuken‘ gevolgd en delen hun kennis en ervaringen met mensen in de wijk door middel van workshops. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact op met De Voedingsjuf of stel u vraag tijdens het Gezondheidsfestival. Met deze training kunt u zélf die wijkbewoner worden die zijn buurtgenoten leert hoe je gezond(er) kunt eten.
Lees hier een interview met wijkverbinders Rafaël Maria en Helen.

Andere activiteiten

Naast de activiteit van De Voedingsjuf, kunt u binnen het thema ‘Gezond eten en drinken’ bij JOGG Delft aan de slag met een leuke workshop ‘Gezond trakteren’, leren om omgaan met of voorkomen van Diabetes type 2 door Keer Diabetes 2 om of een van de andere leuke en informatieve activiteiten binnen dit thema.

Op het terrein staan diverse andere tenten waar u terecht kunt voor de thema’s: Sport en bewegen | Roken, alcohol, drugs en gamen | Financiële gezondheid | Mentaal welzijn | Seksuele gezondheid | Gezond lichaam | Misbruik en geweld. Dit d.m.v. workshops, escaperooms en talks.

Deelnemende organisaties

Aan het Gezondheidsfestival doen rond de 40 partners mee. Denk bijvoorbeeld aan het Reinier de Graaf Gasthuis, DOK, en GGZ Delfland. Het Gezondheidsfestival Delft wordt georganiseerd door creatief conceptbureau De Burgemeesters, in opdracht van de gemeente Delft en GGD Haaglanden.

Meer informatie

Bekijk alle thema’s en de bijbehorende activiteiten op www.gezondheidsfestivaldelft.nl

Foto’s van vorig jaar

Video van vorig jaar

Gezondheidsfestival delft