Gezondheidsfestival Delft

Gezondheidsfestival Delft

Op 24 en 25 september vindt de eerste editie van het Delfts Gezondheidsfestival plaats. Op zaterdag 24 september in de binnenstad en op zondag 25 september in de wijk Voorhof.

De Voedingsjuf is op zondag 25 september van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het Poptapark. Dit samen met een aantal vrijwilligers die zijn getraind voor het geven van de workshop ‘Gezonde voeding in jouw keuken‘. Meer informatie hierover leest u op de pagina Projecten.

Tijdens deze middag kunt u ons vinden in de tent ‘Voeding en Gezondheid’. U kunt hier op speelse wijze aan de slag met het inschatten van de hoeveelheid suiker in diverse voedingsmiddelen. Ook leren we u hoe u kunt uitrekenen hoeveel suiker er in een product zit d.m.v. het lezen van het etiket.

gezonde voeding in jouw keuken

U kunt deze middag ook het lesmateriaal van de workshop ‘Gezonde voeding in jouw keuken‘ inkijken. Misschien vindt u het wel leuk om uzelf in te schrijven voor deze workshop, gegeven door een van de wijkbewoners.
Ook kunt u het aangeven wanneer u interesse hebt in het volgen van de ’train de trainer’. Hiermee kunt u zélf die wijkbewoner worden die zijn buurtgenoten leert hoe je gezond(er) kunt eten.

Naast de stand van De Voedingsjuf, kunt u bij JOGG Delft aan de slag met een leuke workshop ‘Gezond trakteren’, informatie krijgen over uw mondgezondheid of een drankje drinken in de Gezonde Waterbar.

Op het terrein staan nog 8 andere tenten waar u terecht kunt voor: het checken van uw vitale functies, sport & beweging, eenzaamheid, genotsmiddelen, mentaal welzijn, armoedebestrijding, seksuele gezondheid en geweld.

Voor meer informatie en het volledige programma, kunt u terecht op de website Gezondheidsfestival Delft.