Gezonde school

Gezonde school

Je bent als school hartstikke enthousiast en gemotiveerd om het traject van de ‘Gezonde school; themacertificaat voeding’ op te starten. Je stelt een Gezonde School coördinator aan en hebt de eerste gesprekken met de Gezonde School Adviseur achter de rug.
Het schoolfruit komt binnen, je hangt leuke posters op, maar wie moet nou die voorlichting gaan geven? En dat beleid uitschrijven is ook nog wel een dingetje.

Herken je dit? Je bent niet de enige school die hier tegenaan loopt.
Er is mogelijk onvoldoende tijd, onvoldoende expertise en/of nog onvoldoende draagvlak. Zou het niet fijn zijn als je onderdelen van dit traject uit kunt besteden? De Voedingsjuf kan je hierbij helpen.

Wat kan De Voedingsjuf voor jouw school betekenen?

  • Meedenken bij het schrijven van het beleidsplan voeding.
  • Scholen helpen met het maken van een meerjarenplan/stappenplan gekoppeld aan de gestelde schooldoelen.
  • Het geven van voorlichting aan het schoolteam; een gemotiveerd team is belangrijk voor het succes van de Gezonde School aanpak.
  • Het geven van voorlichting aan de ouders.
  • Het geven van gastlessen in alle leeftijdsgroepen.
  • Deelnemen aan de gesprekken met De Gezonde School adviseur en Gezonde School coördinator om e.e.a. zo goed mogelijk af te stemmen.
  • De de school ondersteunen bij de communicatie naar ouders.

Met bovenstaande opties en mogelijkheden kunnen we het aanbod van de Gezonde School op een goede manier implementeren.

Lesportaal CHEF! Smaaklessen
Lesportaal Chef!

Tijdens mijn gastlessen maak ik o.a. gebruik van het Lesportaal Chef! Deze lessen zijn bewezen effectief. Door kinderen kennis én ervaring mee te geven, blijft de stof beter hangen. Hiermee zullen kinderen later eerder gezondere en duurzamere voedingskeuzes maken.

Alle lesmaterialen sluiten aan bij het leerplankader Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl van de SLO. Op basis daarvan zijn vijf pijlers samengesteld, die in de lessen terugkomen:

  • Gezond eten: Waarom heb je eten en drinken nodig?
  • Smaak: Durf jij nieuwe soorten eten te proeven?
  • Voedselproductie: Waar komt ons eten vandaan?
  • Koken: Hoe maak je een gezond, lekker tussendoortje?
  • Consumentenvaardigheden: Wat staat er op een etiket?

Deze lessen kunnen gedeeltelijk door mij en gedeeltelijk door de eigen leerkrachten worden gegeven.

Kosten

Informatie over de kosten en mogelijke subsidies kunt u hier vinden.

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact met mij opnemen.